Nieuws

Blogs

Gerard Biersteker

BlogsNieuwe jas

Deze week de werkzaamheden afronden in de reorganisatie die ik namens ACTA-Advies de afgelopen maanden heb mogen begeleiden bij React Twente in Nijverdal. Het was noodzakelijk een aantal medewerkers ontslag aan te zeggen en (financieel) onontkoombaar. Gelukkig hebben we het proces open en eerlijk kunnen doorlopen en zijn de medewerkers allemaal akkoord gegaan met de aangeboden vaststellingsovereenkomsten. Geen gedoe met aanvragen ontslagvergunningen bij het UWV of ontbindingsprocedures bij de Kantonrechter. De verhoudingen tussen de werkgever en de betreffende werknemers zijn daardoor goed gebleven; zo hoort het ook! Komende maanden taken herverdelen over degene die het bedrijf richting 2014 weer gezond gaan maken. Voor hen rest een zware, maar ook hele mooie en uitdagende klus! Fijne samenwerking gehad met directeur. Volgende week afrondende bespreking met de Raad van Toezicht.

 

Het uittredingsproces van de gemeente Hellendoorn en Rijssen-Holten uit het SW-bedrijf is de afgelopen weken in politiek zwaar weer terecht gekomen. De uitreedsom die gevraagd werd aan beiden gemeenten was disproportioneel. Het bouwen aan de lokale uitvoeringsorganisatie op basis van de per 1 januari 2015 nieuw in te voeren Participatiewet, gaat gewoon door. Samenwerking in projectgroep verloopt goed.

 

ACTA is een nieuwe jas steken! De laatste hand gelegd aan de nieuwe site, waarin ACTA een helder overzicht geeft van de producten en diensten die zij aanlevert. Trouwens: met elkaar veel nieuwe producten ontwikkeld de laatste tijd. Bezoek onze nieuwe site!

 

Nadat we in januari dit jaar de eerste groep Talent in Uitvoering hebben opgestart met 8 deelnemers uit verschillende organisaties, zal de tweede groep nog dit jaar in november van start gaan. Mooi hè! Er zijn nog enkele plekken beschikbaar (secretariaat@acta-advies.nl). Wees er snel bij!
Deel dit berichtReacties (0)This thread has been closed from taking new comments.